Mbappe: Favoriti za Zlatnu loptu? Ronaldo, Modrić, Varane i ja

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE, najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji, prokomentirao je izbor za najboljeg nogometaša godine nakon što je s Francuskom osvojio zlato pobjedom u finalu protiv Hrvatske.

Mbappe je ovog ljeta realizirao rekordni transfer iz Monaca u PSG, gdje je prošle sezone igrao na posudbi. Nakon strelovitog uspona francuski tinejdžer je jedan od kandidata za Zlatnu loptu, a i sam bi sebe uvrstio u uži krug kandidata. Tamo, međutim, ne vidi Lionela Messija.

Na pitanje tko su favoriti za Zlatnu loptu, Mbappe je rekao: "Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Raphael Varane... I ja."

Mbappe je na SP-u zabio četiri gola, od čega jedan u finalu Hrvatskoj. U intervjuu za France Football priznao je i da je na SP-u radio na zvučnom transferu. Navodno je nagovarao suigrača iz reprezentacije i veznjaka Chelseaja N'Gola Kantea na dolazak u PSG.

"Istina, predsjednik PSG-a me konzultirao. Razgovarao sam s Kanteom na SP-u, ali ne previše jer znam kako je kada ti bombardiraju mozak tim stvarima. Na kraju sam mu ostavio nekoliko riječi na poruci u džepu koje je otkrio kada se vratio kući.''

Francuski i engleski mediji pišu da je PSG odlučio ovog ljeta dovesti Kantea, koji je u dresu Leicestera, a onda i Chelseaja, pa i Francuske ovog ljeta, dokazao da je jedan od najboljih veznjaka svijeta. PSG je navodno spreman platiti 100 milijuna eura, koliko traži londonski klub.

Pročitajte više