Najskuplji tinejdžer svijeta izbačen iz prve momčadi: "Ne kažnjavamo ga, nego štitimo"

Foto: Getty Images/Guliver Image

MONACO danas igra četvrtu utakmicu u novoj sezoni, u 3. kolu francuske lige gostuje kod Metza, a momčad iz Kneževine stiže bez svog najskupljeg igrača Kyliana Mbappea.


Prema pisanju L`Equipea i drugih vodećih sportskih medija, Mbappe je na korak do prelaska u PSG za iznos koji će srušiti nove rekorde. No, u Monacu i dalje tvrde da 18-godišnji napadač ne ide nikamo. 

Sumnje da je transfer blizu dodatno je pojačao potez Monacovog trenera Leonarda Jardima, koji je Mbappea stavio na klupu u prošlom kolu protiv Dijona, a za večerašnji sudar s Metzom nije uvršten u momčad za utakmicu.

Dok su neki klubovi pribjegavali izbacivanju igrača iz momčadi zbog pregovora o prelasku u drugi klub, u Monacu tvrde da Mbappe nije kažnjen.

"Nikada ne kažnjavamo igrače. Štitimo je bolja riječ. Pored toliko stvari koje se događaju oko 18-godišnjeg klinca, naša je odgovornost da ga zaštitimo", rekao je Jardim.

"Kylian nije na 100 posto. Nije u najboljoj formi, ali to se i očekuje od tako mladog igrača. Pa i vi novinari, da vam sutra neki medij ponudi 15 puta veću plaću, ne biste tako dobro tipkali po tipkovnici", dodao je francuski trener.

 

 

 

Pročitajte više