LIGE PETICE

Mbappe prvo razveselio pa rastužio sve navijače Real Madrida

Foto: EPA-EFE

KYLIAN MBAPPE sinoć je u Parizu predstavio pokretanje vlastite organizacije koja će financijski pomagati djeci koja imaju između 8 i 16 godina sve do punoljetnosti. Naravno, riječ je o djeci čije obitelji nisu u dobroj financijskoj situaciji.

Kao dio ceremonije Mbappe je primao pitanja publike pa je upitan o tome tko mu je nogometni idol. Odgovoru su se razveselili svi navijači Real Madrida.

"U svakoj fazi života imao sam nekog drugog. Kao dijete to je bio Zinedine Zidane. Ako si dječak iz Francuske, tvoj idol je Zidane. Nakon toga slijedi Cristiano Ronaldo pa brazilski Ronaldo zbog načina na koji je igrao", rekao je Mbappe.

Naravno, Zidane je trener Real Madrida, a dvojac već dugo razmjenjuje lijepe riječi putem medija. Znajući kako je Mbappe jednom rekao da mu je san zaigrati u Realu, navijači kluba su se na društvenim mrežama ponadali kako će mladi superstar brzo zaigrati u Realu.

"Svi pričaju o Realu, kada sam bio mlađi, i ja sam, ali sada sam igrač i nije pravi trenutak", rekao je Mbappe nakon ceremonije u intervjuu za BBC i tako odmah rastužio Realove navijače. Sličan odgovor dao je o mogućem igranju u Premier ligi:

"100% sam usredotočen na PSG i želim pomoći klubu u rastu i osvajanju brojnih trofeja ove sezone. Klub mi je pomogao jer sam stigao ovamo s 18, kada sam bio talent, ali nisam bio superzvijezda. Sada sam superzvijezda, zahvaljujući PSG-u i francuskoj reprezentaciji. Moram ostati miran i fokusiran na PSG. Nakon sezone ćemo vidjeti, ali sada sam fokusiran na svoju igru."

"Liverpool je kao stroj"

Komentirao je i sjajne igre Liverpoola ove sezone.

"Nevjerojatno je što rade ove sezone. Nisu izgubili nijednu utakmicu, a to nije lagano. Fokusirani su i samo pobjeđuju. Poput stroja su."

Na put do zvijezda je krenuo s 14 godina, kada se pridružio Monacu.

"Bio je to veliki trenutak za mene. Otac je bio sa mnom, a to je bila najbolja moguća ideja. Teško je napustiti svoju obitelj s 14 godina, puno sam plakao prvu godinu. Nije bilo lagano. Samo zbog ljubavi prema igri mogu ovo raditi. Želim pratiti svoje snove, a kada osvojiš SP, možeš raditi što želiš. Svi sada znaju tko sam, kako igram i koliko dobar mogu biti. Najvažnije je sada naporno raditi kako bih zadržao ovaj nivo i postao još bolji", završio je Mbappe.

Pročitajte više