Mbappe u 96. minuti donio PSG-u pobjedu

Foto: EPA

PSG je s 2:1 pobijedio Strasbourg, pretposljednju momčad francuskog prvenstva. Četrnaesta je to pobjeda vodeće momčadi francuskog prvenstva. Odlučujući pogodak za pobjedu zabio je Kylian Mbappe u 96. minuti iz penala koji je sam iznudio. Marquinhos je zabio za PSG u 14. minuti, a onda je u 51. loptu poslao u vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata.

PSG se našao u velikim problemima jer je u 63. minuti ostao bez Neymara. Brazilski je reprezentativac uspio u dvije minute skupiti dva žuta kartona. Prvi je dobio zbog prekršaja, a drugi jer je simulirao prekršaj u protivničkom kaznenom prostoru. Prekršaj nije simulirao Kylian Mbappe u 95. minuti, koji je iznudio penal te ga nakon toga sam i izveo. Pogodio je najbolji strijelac proteklog Svjetskog prvenstva za pobjedu PSG-a.

Inače, Mbappe je odigrao cijelu utakmicu samo deset dana nakon što je zabio tri gola u finalu Svjetskog prvenstva, koje je izgubio. Navijači su mu poslali s tribina poruku: "Kyliane, budućnost pripada tebi. Najbolji si strijelac Svjetskog prvenstva i čisti produkt Pariza. Ti si prvak." Lionel Messi, najbolji igrač proteklog Svjetskog prvenstva, nije bio ni na popisu za ovu utakmicu.

 

Pročitajte više