Mbappe u pobjedi PSG-a postao najbolji strijelac u povijesti kluba

Foto: EPA

PARIS SAINT-GERMAIN u 26. kolu Ligue 1 na domaćem je terenu pobijedio Nantes 4:2 i tako se barem privremeno odvojio na 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Marseilleom, kojeg vodi Igor Tudor. Utakmicu je obilježio 201. gol Kyliana Mbappea u dresu PSG-a, čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba.

Nantes se vratio nakon što je gubio 2:0 pa ipak izgubio

Parižani su poveli u 12. minuti, kada je Lionel Messi natrčao na ubačaj Nuna Mendesa koji je uz malo sreće stigao na nogu Argentinca. Već pet minuta kasnije bilo je 2:0 zahvaljujući nesretnim autogolom Jaouena Hadjama. Ipak, u 31. minuti Ludovic Blas iskoristio je loše postavljanje Gianluigija Donnarumme i zabio za 2:1, dok je sedam minuta poslije Ignatius Ganago nakon kornera zabio za 2:2.

Momčad Christophea Galtiera uspjela je doći do pobjede u drugom poluvremenu. Prvo je u 60. minuti Danilo Pereira zabio poslije ubačaja Mbappea, da bi se u 91. minuti Mbappe povijesnim golom i sam upisao u strijelce na asistenciju Timotheeja Pembelea.

Mladi Francuz skinuo je Edinsona Cavanija s vrha povijesni ljestvice strijelaca Paris Saint-Germaina. Urugvajac je u 301 utakmici zabio točno 200 golova, dok je Mbappe do 201. pogotka stigao u 247. nastupu.

 

Pročitajte više