"McClaren ostaje? Ne pričajte pizdarije!"

BIVŠA zvijezda Newcastlea i Coventryja Mick Quinn nagađanja o McClarenovom ostanku na klupi Tri Lava usprkos ispadanju engleske reprezentacije s Eura ocijenio je običnim pizdarijama.

Quinna ne zanimaju priče kako bi dio odgovornosti na sebe trebali preuzeti igrači, niti traženje izlike u prevelikom broju stranaca u Premiershipu zbog kojeg engleski nogometaši ne dolaze do izražaja. Steve McClaren je podbacio, prosto i jednostavno, a sada je vrijeme da se povuče i posao prepusti čovjeku koji je za njega sposoban.

"Previše stranaca u Premiershipu utječe na igru naše reprezentacije i sad se znojimo čekajući da Izrael uzme bodove Rusiji. To nije izlika. S igračima koje imamo trebali bi biti na čelu skupine sa deset bodova prednosti. Kriv je izbornik", kaže Quinn i priznaje kako nije obožavatelj Stevea McClarena. "To je bila sigurna opcija.  On je bio tek treći ili četvrti izbor kad je dobio posao."

"McClarena u srijedu na Wembleyju čeka ribanje"

Za Quinna dileme nema. Macca mora otići. "Ne mogu vjerovati kakve se pizdarije pričaju o njegovom ostanku na klupi čak i ako se ne kvalificiramo. Obaveza engleskog izbornika je kvalificirati se na velika natjecanja. Mene bi bilo sram da to ne postignem s takvim igračima. Koliko god kritizirali Svena Gorana Erikssona, s njim smo bar igrali na turnirima", podvukao je Quinn.

Veliki je problem engleskog nogometa inzistiranje da čelo reprezentacije preuzme Englez smatra Quinn, te ističe da na svijetu sad postoji samo jedan čovjek za taj posao. A on je Portugalac. "Jednostavno je, najbolji čovjek za taj posao je Jose Mourinho. Izbornik ne mora biti Englez. Imamo mi dobrih trenera, ali nemamo nijednog koji je zaslužio voditi reprezentaciju. Pitajte bilo kojeg navijača Middlesbrougha. Oni će prvi priznati da nisu igrali dobar nogomet dok ih je vodio McClaren. Ako se rezultati danas ne razviju pozitivno za nas, McClarena u srijedu na Wembleyju čeka ribanje. I zaslužio ga je", završio je Quinn svoj razgovor za Sun.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više