McClaren pregovara s Nottingham Forestom, McLeish napustio Birmingham



NOTTINGHAM FORREST je nekada bio ugledan engleski, ali i europski nogometni klub. No, posljednjih godina je njihova svakodnevica vezana za drugoligaška nadmetanja.

Na kraju prošle sezone su uspjeli izboriti dodatne kvalifikacije, ali su ispali u polufinalu od velškog Swanseaja koji se kasnije i plasirao u Premiership. Ambicije Nottingham Foresta očigledno rastu iz godine u godinu, pa se tako spremaju i iduće sezone biti spremni ugrabiti šansu za povratak u prvu ligu.

U tom pogledu dolaze i nove informacije s Otoka, a one govore da je klub trenutačno u pregovorima sa Steveom McClarenom, 50-godišnjim nekadašnjim izbornikom Engleske. Na Otoku je McClaren radio tek u Middlesbroughu kao prvi trener, dok je u Derby Countyju i Manchester Unitedu bio asistent. Zadnjih godina se prebacio na kontinent, pa je radio u Twenteu, s kojim je postao prvak Nizozemske, dok je jedan dio prošle sezone radio u Wolfsburgu. Trenutačno je bez posla.

Alex McLeish odlučio napustiti Birmingham


Alex McLeish, 52-godišnji škotski nogometni stručnjak, odlučio je napustiti menadžersku klupu Birmingham Cityja, s kojim je ove sezone ispao u Championship, drugu englesku ligu. U prošloj sezoni su u Birminghamu osjetili i lijepe trenutke, pa su tako osvojili Carling Cup i to finalnom pobjedom protiv Arsenala od 2-1.

No, iznimno loša forma i rezultati u završnici sezone su ih gurnuli prema ispadanju, te je zbog toga, jasno, cijela sezona označena kao gubitnička. McLeish je nakon svega odlučio napustiti klub i ne želi se upuštati u drugoligaške borbe s Birminghamom. Mnogi izvori kažu da je odlazak usko vezan i s pregovorima koje trenutačno vodi s Aston Villom. Budu li se oni realizirali, McLeish će tako i dalje ostati stručnjak s radnim mjestom u Premiershipu.

Pročitajte više