McClaren preuzima Derby County?

BIVŠI engleski nogometni izbornik Steve McClaren, koji je prošlog tjedna dobio otkaz, mogao bi vrlo brzo naći novi posao, objavili su britanski mediji.

McClaren bi mogao postati trener engleskog prvoligaša Derby Countyja, koji se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa samo šest bodova iz 14 utakmica i gol razlikom 5:33.

No, predsjednik Derbyja Adam Paerson navodno je skloniji Paulu Inceu, bivšem veznjaku Manchestera i engleske reprezentacije, koji trenutno trenira nogometaše MK Donsa. Njegov je klub stopirao je glasine o "odlasku najtraženijeg mladog menadžera na Otoku", uz tvrdnje kako nikome neće dozvoliti da  kompromitira sjajan start Incea i njegovog teama u novoj sezoni.

U slučaju da Ince odluči ostati u nižem rangu, u ulogu prvog favorita za klupu Derbyja, po mnogim analitičarima najgoreg kluba u novijoj povijesti Premiershipa, prometnut će upravo statistički najgoreg engleskog izbornika u povijesti.

Nakon katastrofalnih rezultata u ovoj sezoni Derby County je jučer smijenio trenera Billyja Daviesa, koji  je klub uveo u prvu ligu, ali se klupski čelnici nisu mogli pomiriti s njegovim slabim učinkom u elitnom društvu Premiershipa, te su zaključili kako je došlo vrijeme za promjenu.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više