McClaren siguran, ali samo do Hrvatske

ČAK i ako se engleska reprezentacija u subotu definitivno oprosti od nastupa na Europskom prvenstvu, Steve McClaren sigurno će ostati izbornik do utakmice s Hrvatskom. Ali pitanje je što poslije nje.

Otkad je na klupi naslijedio Svena Gorana Erikssona, McClarenu ne cvjetaju ruže. Serija loših rezultata protiv njega je okrenula gotovo cjelokupnu englesku javnost, posebno nakon što se u Moskvi nije uspio uhvatiti za posljednju slamku spasa. No, McClarenu izbornička pozicija puno znači i spreman je na sve kako bi je sačuvao pa su tako engleski mediji proteklih tjedana puni njegovih ulizivanja Nogometnom savezu (FA) i objašnjenja zašto je baš on pravi čovjek za izbornički posao.

Čini se da je taktika verbalnog uvjeravanja, kad rezultati već ne govore za njega, zasad bila uspješna. McClaren je dobio potporu čelnih ljudi FA-ja, ali ne zadugo. Ovaj će kvalifikacijski ciklus završiti, ali od otkaza ga može spasiti samo plasman na Euro, odnosno kiksevi Hrvatske ili Rusije. Što je malo vjerojatno.

No, čak i ako se dogodi onaj za Englesku najgori, a ujedno i najvjerojatniji scenarij, McClaren neće biti izbačen po kratkom postupku. "Odluka o Steveovoj poziciji kao izbornika reprezentacije bit će donesena tek nakon utakmice s Hrvatskom", rekao je engleskim medijima navodno dobro upućeni izvor unutar FA-ja. Čini se kako zasad nema planova da se Izvršni odbor FA-ja izvanredno sastane prije 29. studenog, za kad je zakazana njihova iduća sjednica na kojoj će McClarenu biti izrečeno konačno da ili ne. Ali vjerojatnije ovo potonje.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više