McEnroe: Najbolji meč je bio onaj kada je Goran osvojio Wimbledon

JOHN MCENROE, legendarni tenisač poznat po svojem "osebujnom repertoaru psovki" koje je u svojoj karijeri udijelio teniskim sucima i suigračima, prisjeća se najspektakularnijeg meča kojem je prisustvovao - i kaže da je to bio upravo onaj kada je naš Goran Ivanišević osvojio Wimbledon.

McEnroe je na Internet stranici BBC-a odgovarao na pitanja o Wimbeldonu, kojeg je u svojoj bogatoj teniskoj karijeri osvajao čak tri puta.

Amerikanac je danas komentator BBC televizije, a uskoro će prisustvovati NOVI Classic turniru koji će okupiti velikane svjetskog sporta u Novom Vinodolskom; Diega Maradonu, Borisa Beckera, Cedrica Piolina, Gorana Ivaniševića i druge.

Na pitanje engleske čitateljice o tome koji mu se meč usjekao u pamćenje kao komentatoru, McEnroe je odgovorio: “Meč koji me se najviše dojmio je svakako finale Wimbledona između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera".

"Publika i okruženje bili su posebni. Henman je bio jako blizu osvajanja turnira, pa se postavilo pitanje kako će publika reagirati na Ivaniševića." - rekao je dodavši kako je atmosfera u finalu bila posebna i zbog činjenice da je Ivaniševiću i Rafteru ovo bila posljednja šansa.

Australska publika je, kaže McEnroe, oduvijek voljela ovaj sport, a kada se tome pribroji fanatizam nove zemlje poput Hrvatske i činjenica da meč nije odigran na zakazani dan - to donosi drugačiju energiju u takvim prilikama iz razloga što su ljudi koji inače ne bi pratili Wimbeldon taj put bili tamo.

"Nivo energije tog dana bio je jači nego na bilo kojem meču kojem sam prisustvovao. Atmosfera je bila poput nogometnih utakmica u Engleskoj. Nakon što sam to vidio poželio sam da ovakvih mečeva bude više u tenisu. Bio sam ponosan što sam bio dio tog meča, što sam ga gledao i komentirao.” - nahvalio je najveći uspjeh našeg najboljeg tenisača veliki John McEnroe.

Pročitajte više