McGregor: Podcijenio sam Khabiba, a on me pošteno pobijedio

Foto: Getty Images / Gulliver Image

NAPOKON su se malo smirile strasti oko borbe Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova. Khabib je gušenjem u četvrtoj rundi pobijedio Irca, ali cijeli svijet je pričao o scenama nakon borbe, kada je Nurmagomedov iskočio iz kaveza i započeo tučnjavu s McGregorovim timom. 

Sada, kada je prošlo neko vrijeme od incidenta, napokon je svoje detaljno viđenje cijele večeri dao Irac. Do sada je u nekoliko kratkih objava na društvenim mrežama poručivao kako će se vratiti. U posljednjoj objavi na Instagramu analizirao je borbu rundu po rundu, kazavši kako ga je Khabib zasluženo pobijedio.

"Pošteno sam izgubio. Vratit ću se s velikim samopouzdanjem, do kraja pripremljen. Ako ne budemo imali revanš odmah, nema problema, borit ću se protiv sljedećeg izazivača", rekao je McGregor, a njegove riječi je prenio i BBC.

Ovako je Irac od riječi do riječi vidio sve četiri runde u toj borbi:

Prva runda

"Vjerujem da je iz sportskog stajališta prva runda otišla na njegovu stranu. Top pozicija uz ogradu. Nimalo napredovanja ili pravljenja štete, ali imao je gornju poziciju. Iz perspektive stajališta borbe, prva runda je bila moja. Pogodio sam neke udarce. Ljevica rano u rundi. Koljeno u glavu i zatim low-kick. Protivnik je držao noge uz ogradu skoro cijelu rundu."

Druga runda

"Bježao je po cijelom kavezu prije nego što me pogodio desnicom koja je okrenula smjer runde, a i borbe. Lijepo me pogodio. Odmah sam se dignuo i započeo izmjenu, ali on se ponovno izvukao kako ne bi došlo do izmjene. Ovo je sport i to je bio pametan potez koji je doveo do dominantne runde. Svaka čast."

"Da sam dao njegovom stand upu malo više poštovanja, ta desnica nikada ne bi došla blizu mene i sada bismo imali potpuno drugačiju priču. U pripremi sam podcijenio njegovu borbu na nogama. Sparing samo protiv hrvača. To se neće ponovno dogoditi. Također, previše sam bio obrambeno nastrojen u hrvanju. Lekcije: Slušaj samo sebe oko svoje vještine i mogućnosti. Ti si gospodar svog svemira. Ja sam gospodar ovoga. Moram slušati sebe."

Treća runda

"Nakon najgore runde u svojoj borilačkoj karijeri, osvajam treću rundu. Hodam naprijed, lovim ga i tražim izmjenu."

Četvrta runda

"Moj oporavak ovdje nije bio gdje je mogao biti. To je moja greška. Iako sam dobivao rane izmjene, našao sam se u poziciji leđima okrenut ogradi. Ovdje sam ipak napravio ključnu grešku jer sam mu otvorio leđa. Zbog toga sam na kraju pošteno izgubio."

Pročitajte više