McGregor vs. Diaz 2 - to se jednostavno ne propušta!

Foto: Fightsite

NOĆ sa subote na nedjelju 21. kolovoza OBAVEZNO rezervirajte za najbolju MMA akciju na svijetu jer će se te noći održati možda i najiščekivaniji revanš u povijesti slobodne borbe. UFC 202 uz izravan i ekskluzivan prijenos na Fight Channel PPV-u donosi drugi obračun Conora McGregora i Natea Diaza. Izravni prijenos iz Las Vegasa kreće od 04:00 sata iza ponoći.

Iako se radi o popisu borbi koji je prepun sjajnih mečeva, sve ostalo je nebitno kada ih usporedite s mega obračunom McGregor vs. Diaz 2. Priča ide otprilike ovako… Conor McGregor se na UFC-u 196 trebao sučeliti s Rafaelom dos Anjosom kako bi pokušao ujediniti dvije titule; one u lakoj i perolakoj diviziji. No, ozljeda noge brazilskog borca samo 11 dana uoči nastupa je natjerala čelnike UFC-a na potez očajnika. Potez, koji se kasnije pokazao kao jedan od najboljih u povijesti promocije. Dana White je okrenuo broj Natea Diaza, kontroverznog, ali omiljenog borca “hard core” fanova, koji je u tom trenutku bio na odmoru. UFC je znao da braća Diaz ne odbijaju borbe, a jedini problem im je pravila kilaža američkog borca koji nije bio u punom treningu. Upravo zato je meč dogovoren u velter kategoriji. “Trash talk” koji je izgovoren u kratkoj, ali iznimnoj promotivnoj kampanji je ušao u anale. I prije početka meča ovaj se “match up” pokazao kao pun pogodak.

U prvoj rundi Irac je lijevom rukom “razvaljivao” Diaza redovito pronalazeći metu praktički kad god je to htio. Raskrvareni Amerikanac je dobro podnosio batine, no osim te činjenice nije se mogao pohvaliti s ničim boljim u prvih pet minuta dvoboja. Akcija je bila jednostrana i išla je debelo na stranu “The Notoriousa”. Sličan smo scenarij gledali i početkom druge runde te je malo tko u tim trenucima bio spreman staviti i nekoliko dolara na mlađeg Diaza. No, uslijedio je jedan od najvećih preokreta u povijesti UFC-a. Kako je runda odmicala, tako je Nate sve bolje pronalazio distancu te je počeo povezivati svoje inače vrlo dobre boksačke serije. Jedna od njih je vidljivo uzdrmala McGregora, koji je prvi put u UFC karijeri ustuknuo i napravio korak unatrag. Povratka nije bilo. Jednom kada je Diaz “nanjušio” krv, bio je apsolutno nemilosrdan. Pogađao je seriju za serijom, a kada McGregor više nije mogao podnositi batine na nogama, očajnički je uletio u rušenje. Samo nekoliko trenutaka kasnije sve je bilo gotovo. Nate je udavio McGregora i odapeo legendarnu izjavu: “I’m not suprised motherfuckers!”

Osim Nateovih navijača, ovaj rasplet je savršeno legao i UFC-u koji nije čekao dugo da najavi revanš ovog sjajnog dvojca. Pokazalo se da se radi o najiščekivanijem revanšu u povijesti promocije. Revanšu koji čitav svijet nestrpljivo čeka.

Johnson vs. Teixeira

Kao uvod u ovaj dvoboj od pet rundi, publika u T-Mobile će vidjeti meč koji bi trebao odrediti budućeg izazivača u poluteškoj kategoriji. Anthony “Rumble” Johnson će rukavice ukrstiti s Gloverom Teixeirom. Dva bivša izazivača i top borca u diviziji će pokušati izboriti novu šansu i napad na “besmrtnost”. Amerikanac iza sebe ima dvije pobjede nokautom (Manuwa i Bader), dok je Brazilac još uspješniji s tri uzastopna slavlja prekidom. Od njegovih su šaka stradali OSP, Cummins i Evans.

Sjajan dvoboj čine i top borci velter kategorije. Rick Story nakon tri uzastopne pobjede ide na opasnog “Kauboja” Donalda Cerronea. Od kako je prešao u velter, borac iz tima Grega Jacksona izgleda vrlo impresivno te je naredao Oliveiru i Cotea. Novo slavlje bi ga dodatno gurnulo na putu prema konačnom cilju: osvajanju pojasa UFC prvaka. Glavni dio priredbe još nudi i dva velter dvoboja: Hyun Gyu Lim će se sučeliti s Mikeom Perryjem, a Tim Means će snage odmjeriti sa Sabahom Homasijem.

Izravni prijenos iz T-Mobile arene pogledajte u noći sa subote na nedjelju 21. kolovoza s početkom u 04:00 sata iza ponoći. Ukoliko nemate priliku gledati prijenos na Fight Channel PPV-u, to možete učiniti i online na FightChannelTV,comu.

UFC 202:

Nate Diaz vs. Conor McGregor
Anthony Johnson vs. Glover Teixeira
Donald Cerrone vs. Rick Story
Hyun Gyu Lim vs. Mike Perry
Tim Means vs. Sabah Homasi

Uvodne borbe:

Cody Garbrandt vs. Takeya Mizugaki
Raquel Pennington vs. Elizabeth Phillips
Chris Avila vs. Artem Lobov
Randa Markos vs. Cortney Casey
Neil Magny vs. Lorenz Larkin
Colby Covington vs. Max Griffin
Alberto Uda vs. Marvin Vettori

Pročitajte više