McLaren i Terry startali uvjerljivom pobjedom nad europskim prvacima

"RESTAURIRANA" engleska nogometna reprezentacija pod vodjstvom novog izbornika  Steva McClarena te novog kapetana Johna Terrya deklasirala je Grčku već u prvom poluvremenu prijateljske utakmice. Englezi su protiv Grka slavili rezultatom 4:0.

Bilo je to solidno izdanje nove formacije, posebno srednjeg reda, gdje je raspored zadataka bio točno određen: Hargreaves je bio sjajan razarač, sjajno je iznosio loptu iz obrane prema naprijed, Downing (debitanat) i Lampard su dobro funkcionirali na lijevoj strani, Steven Gerarrd se konačno dokopao svoje "liverpoolske" pozicije na desnoj strani nakon što je Steve McClaren "zahvalio" Beckhamu na fantastičnom doprinosu u povijesti engleske reprezentacije, no budućnost na tom mjestu pripada nekom drugom.

No, kada se euforija stiša nakon visoke pobjede, Englezi će se morati suočiti sa cinjenicom da su protiv sebe imali ekipu koja je, čini se, došla izravno s ljetovanja.

Osim toga Grci, iako europski prvaci, u ovom su trenutku na marginama europskog nogometa. Sva četiri pogotka izravan su produkt kaotične odrane gostujuće momčadi.

Terry je zabio gol glavom nakon sto je Nikopolidis, grčki vratar slabo boksao loptu, Lampard je gol postigao uz asistenciju grčkog braniča Antzasa, Crouch je svoj prvi pogodak upisao nakon pravog biljara pred grčkim golom, a tek četvrti pogodak Engleza, drugi Crouchov, plod je izravnog centaršuta, no opet je grčka obrana Croucha ostavila potpuno samog.

U drugom poluvremenu, kada su se Grci uozbiljili, mogle su se vidjeti i "rupe", posebno u englekoj zadnjoj obrambenoj liniji. Taj dio utakmice okončan je bez pogodaka, a Grci su imali dvije-tri lijepe prilike.

Bilo kako bilo, bio je to najbolji mogući start za novi stručni stožer - McClarena i Venablesa (pomoćnika), te novog kapetana Terrya. Naravno, ne treba zaboraviti da nedostaju Rooney, Joe Cole i Michael Owen. No, bez obzira na sve, Englesku treba respektirati, ali je se nikako ne treba plašiti.

Momir Jelovac

Pročitajte više