McLareni dominirali treninzima na Hungaroringu

VOZAČI McLaren-Mercedesa u potpunosti su dominirali slobodnim treninzima u petak, uoči Velike nagrade Mađarske, desete utrke sezone u Formuli 1.

Nakon što je jutarnji trening najbolje odradio Heikki Kovalainen, na drugom je najbrži bio aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton, koji je krug na Hungaroringu odvezao za minutu i 22.079 sekundi.

Drugi je ovom prilikom bio Kovalainen s 47 tisućinki slabijim vremenom. McLaren je u Mađarsku došao s novom aerodinamikom koja se, sudeći prema prvim treninzima, pokazuje prilično kompetitivnom.

Iza dvojice McLarenovih vozača smjestio se Williamsov Nico Rosberg, a dobar su nastup ubilježili i Red Bullovi vozači koji su završili na četvrtom (Mark Webber), odnosno šestom mjestu (Sebastian Vettel). Vodeći vozač u ukupnom poretku Jenson Button na drugom je treningu bio tek 13., zaostavši i za momčadskim kolegom Rubensom Barrichellom, koji je bio sedmi.

Debitant u Formuli 1, mlađahni Jaime Alguersuari (19), koji će u nedjelju postati najmlađi vozač u povijesti koji je vozio u jednoj utrci SP-a, oba je treninga u petak završio na posljednjem mjestu.

 VN Mađarske, rezultati 2. slobodnog treninga:

1. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, 1:22.079

2. Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes +0.047

3. Nico Rosberg, Williams-Toyota +0.075

4. Mark Webber, RBR-Renault, +0.290

5. Kazuki Nakajima, Williams-Toyota +0.347

6. Sebastian Vettel RBR-Renault +0.471

7. Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes +0.562

8. Jarno Trulli Toyota +0.584

 

Pročitajte više