McLeish: I dalje smo u igri

ŠKOTSKI izbornik razočaran je nakon sinoćnjeg poraza od Gruzije sa 2:0, ali je i dalje optimist po pitanju plasmana na EP.

Reprezentacija Gruzije svladala je Škotsku u Tbilisiju sa 2:0. Izbornik Gruzije, Nijemac Klaus Toppmöller, na teren je poslao trojicu sedamnaestogodišnjaka, a jedan od njih, Hedlidze, bio je i strijelac!

Škotski izbornik Alex McLeish smatra da za njegovu selekciju nije dosuđen očigledni jedanaesterac krajem prvog poluvremena, kada je James McFadden bio srušen u kaznenom prostoru, ali u tome ne traži razloge rezultatskog podbačaja...

"Razočarani smo, ali još uvijek imamo priliku otići na Europsko prvenstvo ako u Glasgowu pobijedimo Italiju, a znamo da to možemo učiniti! Cijela nacija mora stati iza nasi biti ponosna na sve što smo dosad napravili u ovim kvalifikacijama. Uoči kvalifikacija, nitko nije mislio da pored aktualnog (Italija) i bivšeg (Francuska) svjetskog prvaka imamo ikakve izglede, a nama protiv Italije treba pobjeda za plasman na EURO", kaže McLeish.

Mogao im je u toj utakmici biti dovoljan i jedan bod, da su sinoć slavili u Tbilisiju. "Odigrali smo vrlo snažno kraj prvog poluvremena. Sudac nam tada nije dosudio jedanaesterac. Da smo uspjeli izjednačiti, vjerujem da bi okrenuli utakmicu. No, Gruzija me nije iznenadila, znao sam da mogu biti jako dobri  i ne želim osporavati njezinu pobjedu", zaključio je McLeish.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više