McLeish napušta Škote zbog posla u Premiershipu

ŠKOTSKA reprezentacija ostala je bez izbornika, nakon što je Alex McLeish danas poslao pismenu ostavku na tu dužnost. Gordon Smith, izvršni direktor Škotskog nogometnog saveza, potvrdio je kako je McLeish ponudio neopozivu ostavku na dužnosti škotskog izbornika.

"Vrlo smo razočarani što smo ostali bez Alexa McLeisha na mjestu izbornika naše reprezentacije." - izjavio je Smith.

Slično je zborio i George Peat, predsjednik Škotskog nogometnog saveza...

"McLeish je sjajan menadžer koji je u škotskoj reprezentaciji obavio fantastičan posao, i zato smo nemjerljivo razočarani što je odlučio napustiti nas. Svatko od nas u Škotskom nogometnog savezu, kao i svaki škotski navijač diljem svijeta, vjerovao je da će nas Alex povesti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. Tijekom ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP u Durbanu, razgovarali smo s Alexom i ponudili mu produženje ugovora. Nažalost, on je odlučio krenuti drugim putem." - rekao je Peat.

Britanski mediji špekuliraju kako bi jedan od razloga McLeishove ovakve odluke mogao ležati i u činjenici što će prve sljedeće natjecateljske utakmice škotske reprezentacije, u spomenutim kvalifikacijama za SP, početi tek sljedeće sezone, pa je nedostatak službenih utakmica ubrzao McLeishovu odluku o napuštanju kormila škotske vrste.

No, ipak je važniji čimbenik u cijeloj priči taj što se očekuje kako će bivši menadžer Rangersa, a od danas i Škotske, preuzeti posao menadžera u Birmingham Cityju koji je, koje li slučajnosti, za srijedu prijepodne zakazao konferenciju za novinare.

U isto vrijeme, dužnosnici Škotskog nogometnog saveza održat će sastanak na kojem će raspravljati o novonastaloj situaciji.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više