Medveščak doveo pojačanje iz SAD-a

Foto: KHL Medveščak

AMERIKANAC Garrett Noonan novo je pojačanje hokejaškog kluba Medveščak čije je redove odlučio napustiti Alexx Privitera, objavio je zagrebački klub u srijedu.
 
Noonan (26) pojačat će obranu Medveščaka. Riječ je o igraču koji dolazi iz hokejaške obitelji, s obzirom na to da su se i njegova dva starija brata, Coleman i Pat, također profesionalno bavili hokejom.
 
Noonan je rođen 1991. godine u Norfolku, a igrao je za Memorial School (liga USHS) i Vernon Viperse (BCHL) s kojima je te sezone osvojio naslov prvaka. 2010. godine upisao se na sveučilište Boston gdje je proveo četiri sezone u kojima je postao i kapetan momčadi odigravši ukupno 144 utakmice (81 bod).
 
2011. godine na NHL draftu izabrali su ga Nashville Predatorsi, no odlučio je ostati na sveučilištu tako da nikada nije zaigrao u NHL-u. Odlaskom sa sveučilišta igrao je u AHL-u ( 89 utakmica i 15 bodova za Milwaukee Admiralse i Hartford Wolf Pack) i ECHL-u (102 utakmice i 63 boda za Cincinnati Cyclonese i Greenville Swamp Rabbitse).
 
Medveščak je ovom mladiću prvi europski klub nakon što je odlučio otići iz Sjeverne Amerike. Ovu sezonu je započeo u Hartfordu i, kako sam kaže, ''željan je uspjeha i dokazivanja u novoj sredini''.

Noonan će se Medveščaku pridružiti već danas te bi u petak trebao zaigrati za zagrebačku momčad protiv prvoplasiranih Vienna Capitalsa na bečkom ledu.
 
A s Noonanovim dolaskom iz kluba odlazi Alexx Privitera.
 
"Klub i Privitera zajednički su dogovorili raskid ugovora i prekid suradnje. Na njegovo mjesto odmah dovodimo Garretta Noonana za kojeg vjerujemo da će se brzo prilagoditi igri i uklopiti u momčad. Alexxu Priviteri zahvalni smo na suradnji te mu želimo sve najbolje u nastavku sezone i karijeri", kratko je izjavio sportski direktor Aaron Fox.
 
Alexx Privitera je za Medveščak ove sezone odigrao 23 utakmice postigavši jedan gol i četiri asistencije. Medveščaku se Privitera pridružio na početku priprema za sezonu. Prije Medveščaka igrao je u ECHL-u, točnije za Manchester Monarchse, a 19 utakmica odradio je i na posudbi u AHL momčadi Ontario Reign. 

 

Pročitajte više