Medveščak ostao bez trenera, prijeti raspad sistema

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

KHL MEDVEŠČAK ostao je bez trenera nakon što je objavljeno da je klub u ozbiljnim financijskim problemima i na korak od istupanja iz EBEL-a.

Glavni trener i sportski direktor Aaron Fox danas je otišao iz kluba, a za njim su otišli i suradnici Douglas Bradley i Carter Beston Will. Momčad je preuzeo dosadašnji trener druge momčadi Daniel Kolombo.

''Zbog trenutne situacije u klubu odstupio sam sa svoje dužnosti sportskog direktora i glavnog trenera. Želim zahvaliti klubu na prilici koju su mi pružili. U Zagrebu sam zajedno s obitelji izgradio dom i ovaj klub će zajedno s navijačima ostati zauvijek dio mene. Ostat ću ovdje podržati klub, igrače i tim u ovoj situaciji u onim prilikama i na one načine kako to budem mogao'', rekao je Fox za službenu klupsku stranicu.

Podsjetimo, austrijski mediji su prije nekoliko dana objavili priču da je Medveščak dužan igračima nekoliko plaća te da su oni slobodni potražiti novi klub. Razlog takvim financijskim problemima je povlačenje jednog od glavnih sponzora kluba bez kojeg Medveščak ne može funkcionirati. Nije isključeno ni istupanje iz lige, iako će u Medveščaku napraviti sve ne bi li izgurali ovu sezonu do kraja.

Fox je momčad ostavio na predzadnjem mjestu EBEL-a.

Pročitajte više