Medveščak pao u Villachu nakon kaznenih udaraca



U 32. KOLU EBEL lige odigrane su vrlo zanimljive utakmice, tri su otišle u produžetak, a jedna, i to ona Medveščakova, i do kaznenih udaraca. Nažalost, hrvatski predstavnik je na kraju izgubio rezultatom 2-1, a pobjednički pogodak iz jedinog realiziranog kaznenog udarca postigao je ponajbolji igrač domaćina Kevin Mitchell. Na kraju treće trećine rezultat je bio 1-1, a sve bitno odigralo se u drugoj dionici utakmice. Prvo je Medveščak poveo golom kapetana Alana Letanga u 8. minuti druge trećine, na asistenciju Ryana Kinasewicha. Međutim, nepune tri minute kasnije Tomislav Zanoški je prvo zaradio isključenje zbog “slashinga” odnosno opasne igre palicom prema protivniku, a zatim je zbog nesportskog ponašanja morao i na 10-minutni odmor.

Villach je taj period iskoristio za poravnanje koje je donio i strijelac odlučujućeg kaznenog udarca Mitchell u 32. minuti. Treba reći da je cijeli susret na golu Medveščaka stajao Michael Ouzas i sakupio 32 obrane. U preostala dva susreta u kojima su gledatelji vidjeli više od tri trećine, Alba je u velikom povratku za manje od minute s 2-4 došla do 4-4, te na kraju svladala Jesenice 5-4 golom Harlana Pratta pola minute prije isteka produžetka, dok je Klagenfurt pogotkom Johna Lammersa bio bolji od Znojma s 4-3. U ovom kolu odigran je i derbi dvije vodeće momčadi, a na kraju je lidersku poziciju potvrdio Linz slavivši u Salzburgu kod domaćeg Red Bulla s uvjerljivih 5-2. Dvostruki strijelac za goste bio je Patrick Leahy. U posljednjem dvoboju Graz je u trećoj trećini golovima Iberera i Blatnyja 2-2 pretvorio u 4-2 protiv Olimpije.

EBEL liga, 32. kolo:


Villach - Medveščak 2-1, nakon kaznenih udaraca

Graz - Olimpija 4-2

Jesenice - Alba 4-5, nakon produžetka

Klagenfurt - Znojmo 4-3, nakon produžetka

RB Salzburg - Linz 2-5

Redoslijed: 1. Linz 47 (29 utakmica), 2. Salzburg 40 (29), 3. Medveščak 36 (29), 4. Klagenfurt 33 (28), 5. Olimpija 33 (30)...

Pročitajte više