Medvjedi bez doigravanja, Gojanović zadovoljan sezonom

Foto: Index

DO KRAJA regularne KHL sezone Medveščaku su ostale još dvije utakmice, a nakon 58 odigranih zagrebački klub ostao je i bez teoretske šanse za plasman u doigravanje.
 
Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka, za službenu stranicu kluba prokomentirao je sezonu, kojom je, tvrdi, zadovoljan.
 
"Zadovoljan sam sezonom. Ne bih govorio istinu kad bih rekao da nisam žalostan jer nismo uspjeli izboriti doigravanje, no sezonom ne mogu biti nezadovoljan. Ove sezone gledali smo vrhunski hokej zahvaljujući našoj novoj momčadi."
 
Je li predsjednik razočaran što momčad propušta doigravanje?
 
"Nisam razočaran! Nikako. Žao mi je da nismo s doigravanjem produžili sezonu, doživjeli dodatni adrenalin koji doigravanje nosi. No, nemam pravo reći kako se momčad nije trudila, kako je sportski tim ponovno napravio dobar posao, kako je trener odlično uigrao i vodio momčad. Zadovoljan sam činjenicom što učimo na prethodnim sezonama, na svim razinama. Čujem neke komentare povodom ovih prijevremenih odlazaka pojedinih igrača kako se momčad osipa prije vremena, kako je to kraj i prije kraja. Prazne priče. To nije osipanje momčadi, već su ti prijevremeni odlasci igrača odgovornost nas koji vodimo klub i počeli su se događati u trenutku kad je doigravanje već postalo iznimno teško dohvatljivo. Igrači odlaze u druge klubove produžiti svoje sezone, novi klubovi preuzimaju njihove ugovorne obaveze do kraja ugovora, a to znači do travnja ili svibnja kada mi više, obzirom da nismo izborili doigravanje, ne bismo igrali hokej, a morali bismo isplaćivati ugovore. Nadam se i ja vremenima kad ćemo mi na taj način preuzimati ugovore od drugih klubova."
 
Sljedeća sezona?
 
"Sezona još nije gotova i sada je prerano govoriti o konkretnim planovima i nemoguće je reći tko odlazi tko ostaje. Neki igrači imaju mogućnost automatskog produljenja ugovora, s drugima će se razgovarati, tražit ćemo prostor za napredak. Sigurno bih bio zadovoljan kad bismo zadržali većinu igrača od ove sezone te u onim dijelovima gdje smo bili slabiji učinili pozitivne pomake. Naravno, sve u skladu s našim mogućnostima s isključivim ciljem odgovornog vođenja kluba.
 
Ostaje li trener Dwyer?
 
"Ne krijem svoju želju da trener Dwyer ostane. O tome još nismo razgovarali i bilo bi neumjesno to raditi prije nego i službeno završi sezona. Naravno da se tu ne pitam samo ja – pita se i trener i njegovi planovi, konačno on ima svoju obitelj. Pitaju se i moji suradnici u klubu, prati se i razmišlja što žele navijači, sponzori. Klub nisam samo ja, niti jedan od nabrojanih, klub smo svi zajedno. No, ponovit ću, sve odluke razmatraju se i donose u skladu s našim mogućnostima s isključivim ciljem odgovornog vođenja kluba."
 

Pročitajte više