Medvjedi teško stradali u Mađarskoj

STANKA u austrijskoj EBEL ligi nije dobro djelovala na hokejaše Medveščaka. U 21. kolu su poraženi na gostovanju u Szekesfehervaru, Alba Volan je slavila sa 6:2.

Nakon uvodne trećine u kojoj nije bilo golova, stvari su se u nastavku rasplamsala.

Zagrepčani su poveli u 33. minuti pogotkom Robbyja Sandrocka s igračem više. Svega dvije minute kasnije priču je na početak vratio Rastislav Ondrejcik, da bi još minutu kasnije novo vodstvo "medvjedima" donio Joel Prpic, ponovno s igračem više.

No, ni tu prednost hrvatski prvaci nisu uspjeli zadržati dugo, a pokazalo se ujedno da im je to bio i posljednji gol na utakmici. Domaći su hokejaši do 2-2 došli u u 38. minuti preko Davida Bornhammara, a vatrenu drugu polovicu druge trećine zaključio je u 40. minuti Balasz Ladanyi, donijevši Mađarima prvo vodstvo. Oba su gola pala u trenucima kad je Alba imala brojčanu prednost na ledu.

Medveščak je u posljednjoj dionici igre potpuno pao, tako da su Janos Vas u 48. i Csaba Kovacs u 54. minuti doveli mađarsku momčad na prag pobjede. Priču je u zadnjoj minuti svojim drugim pogotkom završio Ladanyi.

Loša je vijest za Zagrepčane i pobjeda Olimpije protiv Villacha, čime su se Ljubljančani približili osmoplasiranim "medvjedima" samo na bod zaostatka. U sljedećem kolu jedini hrvatski predstavnik u ligi gostuje kod starog rivala Jesenica.

EBEL liga, 21. kolo:

Alba Volan – Medveščak 6-2 (0-0, 3-2, 3-0)

Graz – Jesenice 6-1

Olimpija – Villach 5-1

Klagenfurt – Vienna 5-3

Redoslijed: 1. Graz 32, 2. Linz 31, 3. Vienna 28, 4. Villach 26, 5. Klagenfurt 25, 6. Red Bull Salzburg 22, 7. Alba Volan 22, 8. Medveščak 19, 9. Olimpija 18, 10. Jesenice 7

Pročitajte više