Oi Tokio

Mektić i Pavić: Uvjeti su vrlo teški, a turnir specifičan

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

HRVATSKI teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su nastup u osmini finala Olimpijskih igara pobjedom protiv Brazilaca Marcela Demolinera i Marcela Mela. Prvi set dobili su u tie-breaku nakon što su u njemu preokrenuli zaostatak 5:0, dok je drugi završio 6:4 u korist najboljeg teniskog para na svijetu.

“Bio je dosta težak meč. Melo je odličan igrač, igrali smo protiv njega četvrtfinale Wimbledona, a uvjeti su vrlo teški. Sparno je, loptice jako lete i treba se naviknuti. Ovo će nam pomoći jer imamo jedan meč u nogama, više nismo olimpijski početnici”, izjavio je Mate Pavić nakon susreta.

Britanski par Andy Murray i Joe Salisbury danas je iznenadio druge nositelje, Francuze Herberta i Mahuta. Nikola Mektić očekuje da će takvih iznenađenja biti još i da se radi o specifičnom turniru jer parovi nisu isti kao na ATP Touru.

“Ima dosta neočekivanih parova u ždrijebu, specifičan je turnir, parovi su drugačiji i bit će vrlo zanimljivo pratiti olimpijski turnir. Danas me nisu iznenadili ni Salisbury i Murray pobjedom, a ni poraz drugih nositelja Herberta i Mahuta. Mislim da će biti vrlo neizvjestan turnir, uvjeti su zbilja specifični, odlučivat će sitnice”, rekao je Mektić.

Paviću smeta što ne može otići podržati druge hrvatske sportaše i pogledati ostale sportove.

“Teško je ovo uspoređivati s nečim prije jer su se okolnosti jako promijenile, ograničenja su ogromna. Meni najviše smeta što ne mogu otići pogledati neku utakmicu. Volim košarku, ali recimo nikad nisam bio na vaterpolskoj utakmici."

Pročitajte više