Roland Garros

Mektić ispao, Pavić i Soares finale Roland Garrosa igrat će protiv branitelja naslova

Foto: EPA

NJEMAČKI tenisači Kevin Krawietz i Andreas Mies spriječili su reprizu ovogodišnjeg finala US Opena u Roland Garrosu, pobijedivši u drugom polufinalnom dvoboju turnira muških parova Zagrepčanina Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa sa 6:3, 7:5, a za naslov će se boriti protiv Splićanina Mate Pavića i Brazilca Brune Soaresa.

Pavić i Soares su u prvom polufinalnom dvoboju slavili protiv prvih nositelja Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 7:6 (4), 7:5.

Krawietz i Mies su na korak do obrane prošlogodišnjeg pariškog naslova stigli odličnim reternima, čvrstom igrom na mreži i lobovima kojima su uništili napadačku igru Mektića i Koolhofa. Već u prvom gemu su došli do prvog breaka, a još jednim oduzetim servisom su zaključili prvi set za 43 minute.

Mektić i Koolhof su u drugom setu došli na prag tie-breaka, ali su Nijemci na servis hrvatskog Davis Cup reprezentativca odigrali četiri sjajna poena u 12. gemu i tako zaključili meč te osigurali svoje drugo uzastopno finale u Roland Garrosu.
 

Pročitajte više