Wimbledon

Mektić: Teško je, ali ponosan sam. Pavić: Bilo je jako teško igrati ozlijeđen

Foto: EPA

HRVATSKI tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić nisu uspjeli drugu godinu zaredom osvojiti Wimbledon. Hrvatska kombinacija u finalu trećeg ovogodišnjeg Grand Slama izgubila od Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella. Konačni rezultat bio je 3:2 u setovima (6:7, 7:6, 6:4, 4:6, 6:7). Odmah nakon meča hrvatski par ga je i prokomentirao.

"Teško je, 7:6 u petom setu... Moram čestitati dečkima na tituli, imali su nevjerojatan turnir, toliko su se puta vraćali i nakon meč-lopti, nakon 1:2 u setovima, igrali su na sjajnom nivou. Svaka im čast. Koliko god je teško, ponosan sam na zadnja dva meča. Bila su to dva najemotivnija meča u mom životu", rekao je Mektić.

Pavić igrao ozlijeđen

Pavić se osvrnuo na svoju ozljedu. "Dogodilo se to u prvom setu polufinala, fraktura kosti. Bilo je jako teško igrati s time dva meča. Bili smo blizu, frustrirajuće je. Nisam bio na 100 posto, no oni su zaslužili pobijediti, dobili su nekoliko mečeva preokretima, a mi možemo biti ponosni kako smo odigrali zadnja dva meča", rekao je i za kraj poručio:

"Želim zahvaliti svima u kutu: obitelji, djevojci, sestri. Navijali su i učinili ovo najboljim trenucima karijere. Jako smo ponosni."

Pročitajte više