Melnjak o pozivu u reprezentaciju: Što mi Bog da

Foto: Robert Matić i Miro Gabela / Hajduk.hr

HAJDUK je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 1:0 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Strijelac jedinog pogotka bio je Marko Livaja, koji je u 44. minuti realizirao kazneni udarac. Bila je to prva utakmica u drugom mandatu trenera Mislava Karoglana, koji je naslijedio Ivana Leku. Karoglan je na krilnu poziciju stavio Darija Melnjaka (30), a on je nakon utakmice dao izjavu za Dnevnik Nove TV.

Nakon dva poraza, koliko je psihološki važna ova pobjeda?

Jako bitna pobjeda. Znali smo da će biti teško. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih šansi, no možda nam je nedostajao zadnji pas. Osjetila se dominacija. U drugom poluvremenu imali smo osjećaj da je utakmica jako važna za nas igrače, novi stožer i navijače i njihov rođendan, za koji smo prošle godine pjevali tužnu pjesmu. Vjerujem da ove godine pjevamo sretnu.

Što je uveo trener Karoglan i kako Vam se svidjelo igrati na krilnoj poziciji?

Volim igrati sve pozicije. Najbolje se osjećam na lijevom boku. No veselim se što mogu pomoći i na drugim pozicijama kada trener osjeti da je to taktički dobro za određenu utakmicu.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak će objaviti popis za kraj kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Spominje se da biste Vi mogli biti na popisu, s obzirom na to da izbornik traži nove opcije. Što bi Vam značio povratak u reprezentaciju nakon dvije godine?

Svi volimo u lipnju i srpnju pratiti hrvatsku reprezentaciju. Još je bolje kada možemo sudjelovati. Lijep je osjećaj čitati sve to. Ali fokus mi je bio na današnjoj utakmici. A u ponedjeljak što Bog da.

Pročitajte više