Mendžersko-igračka prijevara: Ilgauskas odbija Wizardse kako bi se vratio u Cavse



HERB RUDOY, menadžer litavskoga gorostasnog košarkaša Žydrunasa Ilgauskasa, potvrdio je da je njegov klijent nadomak dogovoru o otkupu svog ugovora s Washington Wizardsima.

"Nadam se da bi se to moglo dogoditi vrlo skoro zbog razgovora koje sam vodio s generalnim menadžerom Washingtona Erniejem Grunfeldom", rekao je Rudoy.

Glavno pitanje koje se nametalo pri ranijoj špekulaciji, koja je sada prerasla u realnu informaciju, jest: hoće li vodstvo NBA lige dopustiti povratak 221 centimetar visokog i 34 godine starog centra u Cleveland Cavalierse, klub u kojm je proveo svih 16 svojih NBA sezona i iz kojeg je prošlog tjedna mijenjan u Washington Wizardse (skupa s pickom prve runde budućeg drafta) za Antawna Jamisona?

Čim se razmjena dogodila, nekolicina je NBA trenera, poput Phila Jacksona iz LA Lakersa ili Doca Riversa iz Boston Celticsa, javno pretpostavila da joj je cilj vraćanje Litavca u Cleveland.

Rudoy takve primjedbe smatra zločestima te ih rezolutno pobija:

"Nema govora o tome da je njegov povratak u Cleveland bio dogovoren prije same razmjene. Nitko me iz NBA organizacije nije nazvao i postavio mi takvo pitanje. On jednostavno ne želi igrati za Wizardse. Zna što može dobiti i zna da su za njega zainteresirane mnoge vrhunske NBA momčadi."

Pravila NBA lige nalažu da igrači moraju čekati 30 dana prije nego što potpišu za stari klub nakon što otkupe ugovor u novome.

Los Angeles Times piše da je vodstvo lige obećalo klubovima da neće dopustiti povratak Litavca u Cavalierse jer sumnja da je taj čin bio dogovoren uoči same razmjene.

S Ilgauskasom bi, uz preostale jake snage pod košem (O'Neal, Varejao i Jamison), Cavaliersi postali ogroman kandidat u borbi za naslov; ispalo bi da su Jamisona, godinama jednu od ponajboljih "četvorki" u ligi, dobili bez najmanjeg gubitka.

Pročitajte više