Mesić: Paraolimpijci primjer ostalima

ČESTITAM vam na rezulatima koje ste postigli na Paraolimpijskim igrama u Ateni jer, kada ste uspjeli u sportu, možete uspjeti i na svim drugim područjima, rekao je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić primajući izaslanstvo Hrvatskog športskog saveza invalida (HŠSI) u kojem su bili i osvajači odličja u Ateni Jelena Vuković i Mihovil Španja.

Predsjednik je naglasio da samo društvo koje se skrbiti za sve svoje članove može napredovati i da nedostatak sredstava ne smije biti opravdanje za izostanak pomoći ljudima koji su upornim radom dokazali da mogu biti ravnopravni s drugima. Uključivanjem što većeg broja osoba s invaliditetom u sport pomažemo tim ljudima da se što lakše uključe u normalne životne tokove, rekao je Mesić.

Predsjednik HŠSI-a Ratko Kovačić, zahvalivši Predsjedniku na prijamu i potpori sportašima invalidima, istaknuo je da je osvajanje četiriju odličja u Ateni rezultat stručnog i sustavnog rada sa sportašima invalidima. "U našoj organizaciji imamo puno mladih i već sada upiremo pogled prema sljedećim Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008.", rekao je Kovačić uručujući prigodne darove predsjedniku Mesiću.

(Hina) xad yad

Pročitajte više