Messi: Argentina je taktički inferiorna Barceloni

U EKSKLUZIVNOM intervjuu za France Football, francuski nogometni magazin koji svake godine bira najboljeg nogometaša svijeta, Leo Messi objašnjavao je zašto ne ide Argentini. "Barcelonin taktički sustav ne može se usporediti s onim argentinske reprezentacije, koji je daleko inferiorniji", izjavio je Messi za francuski list u intervjuu koji prenosi Goal.com.

"Ne radi se o istim sustavima igre, a nisu niti suigrači isti. Te dvije momčadi ne možete usporediti niti po jednom od tih dvaju kriterija. Volim Barçin sustav, naviknut sam na njega. Uvijek igramo da bismo napali, ofenzivni smo i to mi se iznimno sviđa."

Ipak, ponajbolji svjetski nogometaš ne boji se neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. "Bit ćemo na Svjetskom prvenstvu. Sve ostalo bilo grozno", konstatirao je. Dokazao je 22-godišnji napadač Barcelone i da je izrazito samokritičan.

"Individualno moram raditi na taktičkom usavršavanju. Također, moram poraditi na boljem izvođenju slobodnih udaraca. Nogometaš se nikad ne smije zaustaviti u razvoju, stalno mora tražiti načine da se poboljša."

Messi je također otkrio da će se u sljedećih nekoliko dana sastati s izbornikom Diegom Maradonom, koji boravi u Europi, te da će s njim otvoreno porazgovarati o razlozima zbog kojih u dresu reprezentacije ne pruža igre jednako kvalitetne onima u katalonskom klubu. te Hart Laneu.

Pročitajte više