Messi: Batista mora ostati izbornik Argentine

NAKON pobjede u prijateljskom dvoboju protiv Irske (1:0) u Dublinu, privremeni izbornik Argentine Sergio Batista izrazio je želju da postane stalno rješenje, a podržao ga je i Lionel Messi. Batista (47) je bio član argentinske reprezentacije koja je 1986. osvojila svoj drugi i posljednji svjetski naslov, a kao izbornik je 2008. predvodio mladu nacionalnu vrstu "gauča" do olimpijskog zlata u Pekingu.

Argentinski nogometni savez ga je privremeno imenovao izbornikom A reprezentacije nakon što je odlučeno da Diegu Maradoni neće biti ponuđen novi ugovor.

"Ne osjećam se kao prijelazno rješenje. Radit ću kao da imam ugovor do 2014. godine. Naravno da se nadam da ću ostati izbornik, ali o tome će odlučiti savez", kazao je Batista nakon sinoćnje utakmice u kojoj mu je pobjedu donio Angel di Maria, jedan od članova njegove olimpijske reprezentacije.

Zlatom se u Pekingu okitio i Messi koji je uvjeren da je Batista pravo rješenje za Argentinu.

"Moramo pustiti Batistu da nastavi raditi posao. Surađivao sam s njim u Pekingu i dobro smo se slagali. On je za nas izbornik, a ne privremeno rješenje", jasan je bio najbolji nogometaš svijeta. Sviđa mi se kako smo igrali u Irskoj, to je sustav kakvim igra i moj klub Barcelona. Osjećao sam se ugodno u igri", dodao je Messi.

Pročitajte više