Barcelona

Messi i Pique pisali predsjedniku Barcelone: Iznervirani smo i razočarani

Foto: EPA

OTVORENO je novo poglavlje u ratu igrača i uprave Barcelone. 

Lionel Messi, kapetan Barcelone, poslao je zajedno sa Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergiom Robertom pismo predsjedniku kluba Josepu Mariji Bartomeu. Igrači su čelniku kluba poručili da je uprava bila jako neugodna tijekom pregovora o smanjenju plaće te da je u javnosti predstavila nogometaše kao negativce.

"Nećemo tolerirati da Barcelone krši naša prava", poruka je Messija i društva koji su dodali da su iznervirani i razočarani načinom kako su se čelnici kluba ponašali tijekom krize. 

Dodali su i da im je prioritet postizanje sporazuma sa svim igračima pod istim uvjetima, a ne da se pregovara odvojeno i postižu se različiti dogovori oko plaće.

Podsjetimo, nedavno su igrači Barcelone poslali pismo upravi kluba u kojem je obavještavaju da se ne slažu s prijedlogom o privremenom smanjenju plaća. Razlog smanjenja plaća igračima je spas radnih mjesta ostatka zaposlenika u klubu koji je najviše pogođen koronakrizom.

Potpisnici pisma bili su kapetani prve momčadi Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Gerard Pique. Ipak, nisu svi u prvoj momčadi bili suglasni s većinom. Čak pet igrača nije potpisalo pismo: Marc-Andre ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong, Miralem Pjanić i Sergino Dest.

I dok je za posljednju dvojicu jasno da na stranu pobunjenika nisu stali jer su u klub došli posljednji, pa su odmah i dobili ugovore prilagođene koronakrizi, postupak Ter Stegena, Lengleta i De Jonga, trojice ključnih igrača, španjolski mediji opisali su kao njihovo okretanje leđa suigračima. 

Pročitajte više