Messi i Ronaldo nikad bliže da zaigraju u istom dresu

NAKON što je Leo Messi prošlog tjedna izazvao pravi potres u nogometnom svijetu objavom da želi nakon 20 godina napustiti Barcelonu, novinari se posljednjih dana bave brojnim teorijama gdje bi mogao otići za mnoge najbolji igrač svih vremena.

Jedan od klubova koji se spominje je i Juventus, a kad bi se to dogodilo, kad bi stvarno čudesni Argentinac otišao u Torino, u istoj momčadi bi igrala dva simbola modernog nogometa – Messi i Cristiano Ronaldo.

Zajedno imaju 11 Zlatnih lopti, a od 2007. monopol Portugalca i Argentinca jedino je prekinuo Luka Modrić, koji je 2018. dobio Zlatnu loptu.

Corriere della Sera piše kako nikad do sada Ronaldo i Messi nisu bili toliko blizu da zajedno zaigraju i da zaista postoji šansa da se to dogodi.

''Juve nije klub koji možemo zanemariti u ovom slučaju. Međutim, taj spektakularni posao se može dogoditi jedino ako Messi uspije iz Barcelone otići besplatno'', pišu talijanske novine.

Ugledni L'Equipe piše kako je Juventus, baš kao i PSG te City, već stupio u kontakt s Jorgeom Messijem, ocem argentinskog čarobnjaka kako bi vidjeli kako on diše te kako bi započeli pregovore. Francuski list tvrdi da spajanje genijalnog dvojca nije nemoguće, posebice jer se njih dvojica međusobno jako cijene i među njima postoji jedino zdravi sportski rivalitet, a Juve bi za Argentinca bio novi izazov.

Ipak, nekima u Juventusu u to je teško povjerovati.

''Messi u Juventusu? Ne vjerujem. Ne mogu njega i Ronalda zamisliti u istoj momčadi, ali istina je i to da ni Cristiana nisam vidio u dresu Juvea'', kaže Juventusov Kolumbijac Juan Cuadrado.

Pročitajte više