Messi i suigrači odbili luksuzni hotel u Kataru. Žele studentski dom i roštilj

Foto: EPA-EFE

ARGENTINSKA reprezentacija je u zadnjoj provjeri prije Svjetskog prvenstva u srijedu deklasirala Ujedinjene Arapske Emirate 5:0 i puna samopouzdanja otputovala u Katar na Svjetsko prvenstvo. No, za razliku od drugih reprezentacija, Messi i suigrači neće spavati u luksuznom hotelu s pet zvjezdica kakvih u Kataru ima puno.

Naime, Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Qatar Universityja, a razlog je što u normalnom hotelu ne bi mogli peći tradicionalni argentinski roštilj što je tradicija u njihovoj reprezentaciji. Tako su organizatori Argentincima u dvorište doma postavili poseban roštilj oko kojega će argentinski igrači podizati momčadski duh. Argentinci su sa sobom iz Argentine donijeli dovoljne količine tamošnjeg mesa koje će pripravljati posebno odabrani kuhar i njegovi pomoćnici. 

Važno im je osvajanje SP-a, a ne hotel

"Nekoliko puta smo obišli studentski kampus i uvjerili se da je najbolji izbor. Roštilj je igračima i svima u stručnom stožeru jako važan. Znamo da su druge reprezentacije odabrale luksuzni smještaj, ali nama je u fokusu osvajanje Svjetskog prvenstva. Da bismo to ostvarili, igrači se moraju osjećati kao kod kuće", rekao je za Daily Mail izvor iz reprezentacije.

Argentina će u skupini igrati sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Prvu utakmicu igra u utorak protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije protiv Meksika te 30. studenog protiv reprezentacije Poljske.

 

Pročitajte više