Messi: Napravili smo još jedan korak

Foto: EPA-EFE

ARGENTINA je pobijedila Australiju 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv Nizozemske, koja je u ranijem terminu osmine finala pobijedila Sjedinjene Američke Države. Jedini strijelac u prvom poluvremenu bio je Lionel Messi. Julian Alvarez zabio je u drugom, dok je Australija smanjila autogolom Enza Fernandeza.

Messi je zabio svoj deveti gol na svjetskim prvenstvima, čime je prestigao Diega Maradonu i od Argentinaca je ispred njega sada samo Gabriel Batistuta. Argentinski kapetan odigrao je sjajnu utakmicu u kojoj je mogao upisati više asistencija da je Lautaro Martinez bio malo precizniji, a nakon utakmice odgovarao je na pitanja novinara: 

"Bila je vrlo teška utakmica. Imali smo malo odmora i nismo se dobro oporavili. Bilo je puno duela. Sretan sam zbog pobjede i što smo napravili još jedan korak. Kontrolirali smo utakmicu, osim zadnje minute kada je Emiliano Martinez imao sjajnu obranu."

Argentina će u petak, 9. prosinca, u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske koja je danas s 3:1 bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država. Najpoznatiji susret Argentinaca i Nizozemaca je finale Svjetskog prvenstva 1978. kada je Argentina predvođena Mariom Kempesom osvojila naslov. 

 

Pročitajte više