Messi poharao španjolske nagrade, a Ronaldo to nije mogao gledati

DOMINACIJA BARCELONE i MESSIJA nastavila se i na dodjeli nagrada Udruge španjolskih profesionalnih klubova (LFP), koju je bojkotirao Cristiano Ronaldo, dobitnik tek utješne, nagrade publike.

Lionel Messi proglašen je najboljim nogometašem i napadačem u Španjolskoj glasovima po tri kapetana iz 42 kluba prve i druge španjolske lige, koji čine LFP, u njenom sedmom izboru najboljih.

U dvorani Forum u Barceloni, na gala-večeri pred španjolskom sportskom i estradnom elitom, Barca i Messi su dakle odnijeli još jednu pobjedu nad Realom i Ronaldom, a najvećoj zvijezdi najvećeg rivala Barce bilo bi previše trpjeti još jedno slavlje suparnika u samo dva tjedna, pa je nagradu za Najboljeg igrača prema izboru publike, za koju glasaju fanovi putem društvenih mreža, u Ronaldovo ime primio njegov izaslanik Sergio Ramos.

Uz spomenute Messijeve kipiće, Barcelonisti su slavili i nagradu za najboljeg golmana (Claudio Bravo), najboljeg trenera (Luis Enrique), te najboljeg američkog igrača (Neymar).

Realove zvijezde morale su se zadovoljiti nagradama za najboljeg braniča (Sergio Ramos), te veznjaka (James Rodriguez).
 
Prošle godine, kada su se nagrade dodjeljivale u Madridu, Hrvatska je imala dva slavljenika - Luku Modrića kao najboljeg veznog igrača, te Ivana Rakitića, koji je za nastupe u Sevilliu dobio nagradu za fair play. 
 
Najbolji u Primeri u sezoni 2014/2015:
 
Golman: Claudio Bravo
 
Branič: Sergio Ramos
 
Vezni igrač: James Rodriguez
 
Napadač: Lionel Messi
 
Trener: Luis Enrique
 
Najbolji igrač: Lionel Messi
 
Najbolji američki igrač: Neymar
 
Najbolji afrički igrač: Feghouli
 
Najbolji igrač po izboru publike: Cristiano Ronaldo
 

Pročitajte više