LIGE PETICE

Messi stopirao dolazak bivšeg igrača Reala u Barcelonu

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA je jučer dogovorila dolazak Jeisona Murilla iz Valencije na posudbu do kraja sezone zbog ozljeda Samuela Umtitija i Thomasa Vermaelena. Međutim, prema pisanju španjolskih medija Kolumbijac nije bio prva opcija kluba s Nou Campa.

Portugalski branič Pepe bio je jedna od opcija, posebno jer bi stigao besplatno nakon sporazumnog raskida ugovora s Bešiktašem. Postojala je navodno velika šansa da iskusni 35-godišnji igrač stigne u Gaudijev grad, ali je Lionel Messi stopirao cijelu priču.

Argentinac očigledno nije zaboravio sve duele, fizičke i verbalne s Pepeom iz vremena dok je ovaj igrao za Real. Često je branič provocirao kapetana Barce, a ostao je upamćen i po brutalnim startovima u brojnim El Clasicima, a odigrao ih je čak 22 za 10 godina koliko je nosio dres kluba iz Madrida. 

Zato je izbor pao na Murilla, za čiju je posudbu katalonski klub izdvojio dva milijuna eura, a ako ga Barcelona bude željela otkupiti to će moći učiniti za dodatnih 25 milijuna eura. 

S druge strane, Pepe je za Real igrao od 2007. do 2017. Upisao je 334 nastupa, uz 15 golova, 19 asistencija i 13 osvojenih trofeja, od čega po tri La Lige i Lige prvaka. 

Pročitajte više