Mexes: Dvaput sam odbio Manchester United

"JOŠ IMAM dres s mojim imenom koji su mi dali", prisjeća se branič Philippe Mexes ponuda koje je svojevremeno imao od Manchester Uniteda.

25-godišnji Francuz tvrdi kako je ponudu od Manchester Uniteda odbio čak dvaput jer je svoju nogometnu karijeru želio nastaviti u Italiji. "Prvi su me put kontaktirali kad sam imao 16 ili 17 godina, a drugi put kad sam napuštao Auxerre 2004. godine. Bivši trener Auxerrea Guy Roux želio je da odaberem Manchester, ne Romu, ali moja je želja bila igrati u Italiji", kaže Mexes.

"Ali skok iz Auxerrea u United bio bi malo prevelik korak. Roma je također veliki klub, ali kad sam za njih potpisao i dalje sam bio igrač u razvoju, a u Rimu sam imao veću šansu da ću dobiti priliku za igru i napredovanje", rekao je Mexes talijanskim medijima.

Mexes je danas sretan što je izabrao Rim umjesto Manchestera i za ničim ne žali jer smatra da u Unitedu ne bi postao ovakav igrač kakav je sad.

"Uvijek ću se rado sjećati obilaženja kluba i Old Trafforda, ali za ničim ne žalim. Sretan sam u Romi, igranje u Italiji mi je puno pomoglo u mom igračkom razvoju. Mislim da ne bi postao ovakav igrač kakav sam danas da sam izabrao Englesku", zaključuje Mexes.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više