MI: Hrvatski rukometaši prijete bojkotom finala

HRVATSKI rukometaši mogli bi danas ostati bez ikakve podrške sa tribina u finalnom susretu mediteranskog turnira protiv domaćina Španjolaca.

Naime, prema riječima predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Željka Kavrana, Španjolci su odbili dati predviđenih 10 posto karata za gostujuću momčad, a hrvatskoj misiji nije pomoglo ni pozivanje na propise Međunarodnog rukometnog saveza.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u finale Mediteranskih igara u Almeriji nakon što je u polufinalu sa 29:28 (18:12) svladala Srbiju i Crnu Goru.

Kavran je čak najavio da se razmatra i mogućnost da naši rukometaši odbiju nastupiti u finalu u Roquetas del Maru, za koje vlada iznimno zanimanje jer nastupa najjača reprezentacija svjetskih prvaka. Naravno da bi i svi hrvatski sportaši, koji ne nastupaju, htjeli nazočiti susretu koji započinje u 13 sati, ali sportske akreditacije vrijede samo uz kupljenu ulaznicu koja košta 20 eura.

Dvorana u Roquetas del Maru prima 2000 gledatelja, a zove se Infanta Cristina po španjolskoj princezi, udanoj za bivšega rukometaša Inakia Urdanagarina, koja će sutra nazočiti utakmici.

Pročitajte više