Micah Richards upitan za utakmicu protiv Hrvatske

KLUPSKI suigrač Vedrana Ćorluke i ponajbolji mladi engleski branič Micah Richards možda neće moći nastupiti u kvalifikacijama protiv Hrvatske nakon što se ozlijedio u sinoćnjem susretu Liga kupa protiv Boltona.

19-godišnji branič izvrnuo je koljeno pa će morati biti podvrgnut liječničkim pretragama kako bi se utvrdila težina ozljede. S obzirom da Richards od početka sezone igra u vrhunskoj formi, njegova ozljeda predstavlja znatnu glavobolju za izbornika Stevea McClarena i trenera Cityja Svena Gorana Erikssona.

"Micah je izvrnuo koljeno, ali više ćemo znati tek nakon pretraga. Zasad nije moguće reći koliko je njegova ozlijeda ozbiljna. No, čini mi se da je sad puno bolje nego nakon utakmice. On govori da je sve u redu, ali pričekat ćemo liječničko mišljenje", rekao je Eriksson.

Richards je bio u prvoj postavi engleske reprezentacije u posljednjih šest utakmica kao desni branič, naslijedivši tu poziciju od ozlijeđenog Garyja Nevillea. Neville će se možda oporaviti na vrijeme da nastupi protiv Hrvatske, ali McClaren sigurno neće biti oduševljen uvrštanjem neuigranog igrača u sastav umjesto svog ponajboljeg braniča u utakmici koja bi za Englesku mogla odlučivati o plasmanu na Euro.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više