Michael Johnson: Bolt može skinuti moj rekord

LEGENDARNI američki sprinter na 200 i 400 metara, Michael Johnson, u vlasništvu drži rekord na 200 metara (19.32) koji je otrčao 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti.

"Spreman sam oprostiti se od rekorda. Ukoliko Usain Bolt nastavi raditi svoj posao ovako dobro, to mi se čini neminovnim", izjavio je Johnson o svojemu potencijalnom nasljedniku.

Mladi Jamajčanin u ovom se trenutku više bavi uspjesima na dvostruko kraćoj dionici, na kojoj je krajem svibnja srušio svjetski rekord sunarodnjaka Asafe Powella (9.74) otrčavši dvije stotinke sekunde brže vrijeme.

"Ukoliko je na 200 metara spreman napredovati tako strelovito kao što je na stotki, uopće nije upitno da je novi svjetski rekord pitanje dana. On još uvijek ne trči tehnički savršeno, što se puno više osjeća na stotki nego na dvostruko dužoj dionici. Kada sam pogledao njegovu utrku u New Yorku, gdje je srušio rekord, nisam mogao vjerovati koliko je stvari popravio u pripremama. Visok je 193 centimetra, a iz startnog bloka izlijeće kao da je visok 170".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više