NBA

Micić je dvaput pokorio Euroligu, želi u NBA, ali ima jedan problem

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Anadolu Efesa prošlog su vikenda u Beogradu obranili naslov europskog prvaka, a srpski razigravač Vasilije Micić ponovo je proglašen MVP-jem Final Foura. Iako ima još dvije godine ugovora s Turcima, u Beogradu je rekao da se spreman okušati u najjačoj ligi svijeta.

"Volim razne izazove pa ako se otvori opcija za NBA, bio bih spreman riskirati", rekao je 28-godišnji Srbin za Basketnews.com. No situacija nije jednostavna, kako zbog tekućeg ugovora s Efesom tako i zbog situacije s njegovim draft pravima, koja drži franšiza koja ga ne vidi u svojim planovima.

Šarić je otišao nakon dvije godine, Micić će tek nakon osam

Micića su 2014. u drugoj rundi drafta, kao 52. izabrali Philadelphia 76ersi, iste godine kada su kao 12. doveli Darija Šarića. No Šibenčanin se nakon dvije godine u Efesu otisnuo u NBA, a Micić je ostao sve dosad. Te je 2014. otišao iz Mege u Bayern, kasnije igrao za Crvenu zvezdu, Tofas i Žalgiris, a od 2018. je u Efesu.

No Sixersi su 2020. prava na Micića u jednom trejdu poslali u Oklahoma City Thunder, koji je još u fazi rekonstrukcije, ali je dobro popunjen na bekovskim pozicijama i navodno ne računa na Micića u idućoj sezoni. A za neki drugi klub može potpisati samo ako se Thunder odrekne prava na njega ili ako ih razmijeni u klub s kojim bi se Micić dogovorio.

Pročitajte više