Mick Schumacher odao počast ocu Michaelu

Foto: Profimedia

MICK SCHUMACHER odao je počast ocu Michaelu tijekom Festivala brzine koji se održava u Goodwoodu. Sin legendarnog vozača Formule 1, danas rezervni vozač u momčadima Mercedesa i McLarena, na atraktivnom autospektaklu pojavio se u odjeći i s kacigom koje je sedmerostruki F1 prvak nosio vozeći za Mercedes, a i sjeo za upravljač njegovog W02 Mercedesa.

Michael Schumacher za mnoge je i danas najbolji vozač koji je sjedio u bolidu Formule 1. Osvojio je sedam titula svjetskog prvaka, dva kao vozač Benettonove momčadi (1994., 1995.) i pet uzastopnih za upravljačem Ferrarija (2000.-2004.). Karijeru je završio 2012. nakon tri sezone u Mercedesu.

Michael od nesreće nije viđen u javnosti

Njegovo umirovljenje zasjenila je tragedija krajem prosinca 2013. godine kada je skijajući s tad 14-godišnjim Mickom u Francuskim Alpama doživio nesreću. Udario je glavom u kamen i pretrpio teške ozljede unatoč tome što je imao kacigu. Dugo je bio u komi, a nakon što je napustio bolnicu liječenje je nastavio u svom domu. Od nesreće nije viđen u javnosti i nije poznato u kakvom se stanju nalazi.

Mick Schumacher natjecao se u Formuli 1 2021. i 2022. godine. U 44 utrke za Haas skupio je 12 bodova.

Pročitajte više