Miho Bošković najbolji u Europi!

KAPETAN dubrovačkog kluba Jug Croatia Osiguranje, 24-godišnji Miho Bošković, okitio se laskavom titulom od strane krovne europske plivačke organizacije. LEN je, naime, Boškovića etiketirao najboljim vaterpolistom Europe u 2007. godini!

Naš je reprezentativac, stoji u obrazloženju izbora, nagradu zaslužio kao najbolji igrač zlatne hrvatske momčadi iz Melbournea, a proglašen je i najkorisnijim igračem na završnom turniru ovogodišnje Eurolige.

Pobjednike su u LEN-ovom izboru birali predstavnici 51 zemlje članice te organizacije i to u devet kategorija; plivanju, vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i skokovima u nogu.

Talijan Filippo Magnini proglašen je najboljim plivačem a Francuskinja Laure Manaudou najboljom plivačicom. Najbolji je europski skakač u vodu Rus Gleb Galperin, dok je kod djevojaka taj naslov ponijela njegova sunarodnjakinja Julija Pakhalini.

Najbolja vaterpolistica je Španjolka Blanca Gil Sorli, a najbolja sinkronizirana plivačica Španjolka Gemma Mengual. Najbolji u daljinskom plivanju je Nijemac Thomas Lurz, a kod djevojaka Ruskinja Larisa Ilčenko.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više