Mike Ouellette: Navijači su nas vratili, da smo imali još barem minutu protiv Villachera



TRENER Medveščaka Enio Sacilotto i najbolji igrač Mike Ouellette zamislili su se nakon poraza od Villacha zbog igre, no na novinsku konferenciju došli su dobro raspoloženi.

Razlog za to bila je još jedna impresivna posjeta u Ledenoj dvorani i velika navijačka podrška. Trener je nakon zahvale navijačima istaknuo pogreške obrane u prvom dijelu, te rekao kako su igrači nesvjesno popustili nakon tri uzastopne pobjede.

"Počeli smo zaista loše protiv momčadi koja u svaku utakmicu kreće maksimalnim angažmanom. Možda su se igrači nesvjesno opustili i mislili da je ovo njihova večer. Protivnici su odlično klizali i zasluženo pobijedili, uostalom zabijali su nam slične golove. Prema kraju utakmice smo igrali sve bolje, da je bilo bar još malo vremena vjerujem da bi izjednačili. Svejedno sam ponosan na momčad, budući da su se znali vratiti iz uvjerljivog zaostatka", rekao je trener Medveščaka Enio Sacilotto.

"Ovdje sam doveo Mikea, koji igra zaista sjajno. On je naš najbolji napadač i mogu biti sretan da ga imam u momčadi", pohvalio je Sacilotto strijelca dva gola Ouellettea, pa mu prepustio riječ. On je samo čekao da još jednom zahvali publici.

"Opet su bili sjajni, zaista smo zahvalni svim ljudima koji nas bodre. Zahvaljujući njima smo se uspjeli vratiti iz minusa, oni su začetnici povratka", rekao je Ouellette, koji se malo namrštio tek kad je bilo riječi o samom toku utakmice.

"Bili smo u dobroj seriji i šteta što nismo došli do bodova. Zaista smo katastrofalno krenuli u utakmicu i to je razlog poraza. Vratili smo se i bili blizu četvrtom golu, vjerujem da bi izjednačili da smo imali još minutu", mišljenja je 27-godišnji centar iz Kanade.

Strijelac prvog gola Medvjeda Alan Letang pričao je potom o sljedećem protivniku.

"Čekaju nas još dvije utakmice kod kuće u ovom tjednu, jednu moramo pobijediti.  Prilika za to biti će baš utakmica s KAC-om. Ako budemo igrali kao zadnje dvije trećine danas veliki su izgledi za pobjedu".

Strömwall: Sretno smo pobijedili Medveščak

Švedski trener na klupi Villachera Johann Strömwall također je prvo pričao o sjajnom ozračju u Ledenoj, pa rekao kako se pribojavao Medveščaka i zbog publike. Razloge pobjede vidi u odličnom početku svoje momčadi, no zabrinut je zbog pada koncentracije u podmakloj fazi utakmice.

"Nevjerojatno je kako smo ispustili vodstvo 4:0. Na kraju sam pozvao time out kako bih smirio dečke, budući da su radili previše grešaka u obrani. Odlično smo počeli utakmicu, dečki su tad zaista dobro klizali i imali kontrolu, no pobijedili smo zahvaljujući sreći. Bio sam zabrinut jer smo prije dva tjedna također ispustili 4:1 protiv Klagenfurta", rekao je Strömwall.
 
Dvostruki strijelac Villachera Jonathan Ferland priznao je da nije bilo lako zadržati rano stečeno vodstvo.

"Medveščak nas je strašno stisnuo, jedva smo pobijedili. Ova nam je pobjeda bitna za samopouzdanje, osvojili smo bodove na teškom gostovanju. Jedva čekam da ponovno ovdje nastupim jer je užitak igrati u ovakvom okruženju", rekao je Ferland.

Pročitajte više