Mike Tyson nastupa u Prideu!

MIKE TYSON, bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, bi se uskoro trebao boriti u Prideu, a debi se očekuje na turniru koji se 21. listopada održava u Las Vegasu, na kojem je najavljen i Mirko Filipović.

Izvor blizak boksaču tvrdi kako se Tyson ne namjerava vratiti profesionalnoj karijeri, ali da ima u planu u sljedećih nekoliko mjeseci odraditi desetak egzibicijskih borbi.

40-godišnji boksač je izgubio tri od posljednje četiri borbe, no njegov bi povratak u ring privukao mnogo obožavatelja te dodatno promovirao Pride.

Očekuje se kako će Tyson trenirati u Aladdinu u Las Vegasu, gdje će u kasinu biti postavljen ring, a zainteresirani će ga moći jedan sat dnevno i uživo gledati kako se priprema.

Na press konferenciji povodom Prideovog turnira u listopadu u Los Angelesu, a kojoj je prisustvovao i bivši neprikosnoveni prvak, čelni čovjek Pridea bio je oduševljen budućom suradnjom.

"Tyson ovdje nije gost, nego naš partner koji će pokrenuti revoluciju u ultimate fightu." - kazao je Nobuyuki Sakakibara, a presnose službene stranice Pridea

Posljednji puta Tyson se borio 11. lipnja 2005. godine, te se mislilo kako ga je Kevin McBride nokautom u šestoj rundi otpratio umirovinu. Iako mnogi ne daju mnogo šanse Tysonu u Prideu, bit će interesantno vidjeti kako će se Tyson snaći u ultimate fightu.

Na turniru u Thomas & Mack centru u Las Vegasu će se 21. listopada boriti Fedor Emalianenko i Mark Coleman, te Mauricio Rua i Kevin Rendleman.

Nije poznato s kime će u ring naš Mirko Filipović, a mogući protivnici su Josh Barnett, Phil Baroni, Vitor Belfort, Kazuyuki Fujita i Wanderlei Silva.


S.H.

Pročitajte više