Mikić na probi u klubu na začelju ukrajinske lige

DOK HRVATSKI mediji tvrde da je Mihael Mikić bio na probi u posljednje plasiranom ukrajinskom klubu, Dinamov nogometaš izjavljuje kako "nije lud da ode u posljednje plasirani klub, ako ga traži trećeplasirani Metalurg", te dodaje kako si "Dinamo ne smije dopustiti balkansko ponašanje".

Vijest o Mikiću u Ukrajini objavio je ugledni web site UkrainianSoccer.net, koji piše i da je Mikić u prijateljskoj utakmici mogućeg novog kluba Volyna s Zakarpattiom postigao pogodak u 26. minuti.

UkrainianSoccer 26. prosinca je javio kako je među mogućima pojačanjima Volyna i 23-godišnji Mihael Mikić iz zagrebačkog Dinama, te da je isti igrač na meti Metalurga iz Donjetska.

21. prosinca na istom je site-u pisalo kako Mikić ne želi produžiti ugovor s Dinamom, te da je Metalurg dao dobru ponudu za njega, ali komplikacija pri prijelazu u Ukrajini mogla bi biti veza s manekenkom Ljupkom Gojić koja više preferira zapadnu Europu, otkud Mikić nema ponuda. UkrainianSoccer piše kako neke hrvatske novine Mikića proglašavaju "hrvatskim Michaelom Owenom".

Mikić demantira da je bio u Ukrajini, te tvrdi da nikada nije čuo za Volyn. Mamić je navodno Mikiću postavio ultimatum: ili će potpisati novi ugovor s Dinamom, ili će do ljeta, kada mu prestaje važiti ugovor, preseliti na tribine.

Dinamov nogometaš, koji je nekoć bio jedan od najboljih u Dinamu ne da se ucjenjivati, te tvrdi kako mu nitko osobno nije postavio ultimatum, te da je za njega saznao iz novina.

Mikić smatra kako si "klub s tako velikom reputacijom kao Dinamo ne smije dopustiti balkansko ponašanje", te misli kako bi bilo u redu da mu netko iz Dinama osobno predloži rješenje problema između njega i kluba.

Mikić je izjavio Večernjem listu kako najvjerojatnije neće potpisati novi ugovor s Dinamom, te da će karijeru nastaviti ili u Metalurgu ili na maksimirskim tribinama.

Pročitajte više