Mikić: Ne daj Bože da izvučemo Milan ili Schalke

KATASTROFALAN rezultat Dinama u utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv Šahtara (1:3) na domaćem terenu realni je preslik situacije u hrvatskom nogometu. Najbolja momčad HNL-a jednostavno je ponižena na svom terenu od strane ukrajinskog prvaka. Igrači Dinama su toga svijesni, ali i dalje vjeruju u nastup u Kupu Uefa.

"Nismo uspjeli zabiti prvi pogodak i ispalo je ovako, da smo zabili možda bi bilo drugačije. Momčad Šahtara je za klasu bolja od nas, a to su i pokazali. Mi ćemo, pak, pokušati učiniti iskorak i izboriti Europu kroz Kup Uefa, ali to ćemo biti u stanju samo ako izvučemo nekog slabijeg protivnika. Želimo izbjeći Schalke ili Milan, ne daj Bože", kazao je razočarani Mikić nakon debakla na Maksimiru.

Kelava jedini otišao pozdraviti Boyse koji su se zalagali više nego igrači na terenu

Jedini koji bi za jučerašnju predstavu mogao dobiti prolaznu ocjenu je vratar Dinama, mladi Ivan Kelava. Unatoč što je "popio" tri komada može se reći kako niti za jedan primljeni pogodak nije kriv, iako bi neki bolji golmani možda bolje reagirali u tako šupljoj obrani.

"Do primljenog pogotka igrali smo dobro, nakon toga išlo je vrlo teško. Izgubili smo od puno bolje momčadi, ali idemo dalje, treba gledati prema Kupu Uefa. Psihički ćemo se dići do tada jer imamo dosta vremena", kazao je vratar Dinama koji se jedini udostojio otići pozdraviti BBB na sjevernoj tribini nakon utakmice.

Modri su igrači vrlo teško primili poraz, među nesretnima bio je Mario Mandžukić koji u utakmici protiv Šahtara nije bio na očekivanoj razini, štoviše tijekom cijelog susreta bio je nevidljiv, osim u dva navrata kada nije uspio uštopati loptu.

"Šahtar je mnogo kvalitetnija momčad i to su pokazali. Nama ne preostaje drugo nego borba za Kup Uefa u prvom kolu, ali da bi to postigli moramo puno više raditi i truditi se kako bi dosegli tu razinu", rekao je ukratko Mandžukić, također vidno utučen zbog teškog poraza.

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više