Milan Badelj: Čast mi je nositi dres mlade reprezentacije



MLADI hrvatski reprezentativci pokušat će večeras u Varaždinu ispraviti propušteno protiv Cipra u prvom kolu na istom stadionu. Da bi se vratili u borbu za nastup na EURU za mlade moraju pobijediti Srbiju.

Čeka ih težak posao, za Srbiju igraju Ajaxova nadolazeća zvijezda vrijedna 20 milijuna eura, Miralem Sulejmani, Chelseajev Nemanja Matić, Adam Ljajić iz Manchester Uniteda. O toj utakmici, ali i o lijepim danima u Dinamu za Index je pričao vezni igrač Milan Badelj.

"Srbi su sjajna momčad, dobro ih poznajemo. Imaju zaista velik broj kvalitetnih pojedinaca. Oni su slični kao mi, kiksali su na početku protiv Slovačke. I nama i njima ova utakmica vrlo je bitna, jer odredit će daljnji tijek natjecanja. Ako pobijedimo imamo velike šanse da se plasiramo na Europsko prvenstvo, u suprotnom će biti puno teže", kaže Milan Badelj, koji je ponosan što nosi dres mlade reprezentacije.

"Biti u reprezentaciji je čast, san svakog mladog igrača. Pomaže mi u igračkom smislu, upoznajemo se s igračima iz drugih država, kao i druge načine nogometa. To puno pomaže", rekao je Badelj pred utakmicu sa Srbijom u Varaždinu. Hrvatska ima tri boda manje i utakmicu manje od današnjih protivnika, a razlog za optimizam trenutna je dobra forma igrača.

"Ranije nismo svi igrali u klubovima, ali to se promijenilo, sad nas više igra, što je prednost", kaže Badelj, koji još ne razmišlja o seniorskoj vrsti.

"Ne razmišljam o tome, ako zadovoljim kriterije A reprezentacije bit ću sretan što sam pozvan, ako ne trudit ću se dalje", kaže Dinamov vezni igrač.



Njegova karijera strelovito napreduje, postao je važna karika u Dinamu i u Ladićevoj momčadi. Tome razlog nije samo talent...

"Dobro radim, a to je uvijek slobodna procjena. Neki tvrde da sam mogao više, neki manje. Ja sam zadovoljan, a svjestan sam da uvijek mogu bolje. Rastem, to je zbog dobrog rada u klubu i ljudi koji rade sa mnom. Gledam, učim, pokušavam biti što bolji. U taktičkom dijelu je Kruno Jurčić dosta utjecao na mene. On je igrao je u Italiji i dobro poznaje te taktičke stvari. Uspio je to prenijeti na nas. Suradnja s njim je super, svi igrači su zadovoljni", objasnio Badelj.

Imao je vremena osvrnuti se i na Dinamo. Nije mu drago što Modri praktički nemaju konkurenta u HNL-u.

"To je negativno je jer nemamo taj pritisak i ne postoji neizvjesnost. S te strane nije baš najbolje, te utakmice nam ne pomažu baš za Europu".

Nakon pobjede u Temišvaru narasle su ambicije, Dinamo je svima pokazao da može...

"Odigrali smo zrelu i pametnu europsku utakmicu, napunili smo se samopouzdanjem i dokazali svima da možemo. Vjerujem da u skupini možemo daleko dogurati. Oni su ozbiljna momčad, nemaju pojedince koji bi iskočili, no najveća snaga im je momčad. Mi smo ih uspjeli rano otvoriti, što nam je jako olakšalo posao", završio je Badelj.

Pročitajte više