Milan dovodi najskupljeg igrača u povijesti Premier lige?

Foto: EPA

MILAN ima priliku sljedećeg ljeta odraditi senzacionalan transfer, jedan od najvećih u povijesti kluba, piše Calciomercato. Isti medij navodi kako će Milan biti jako aktivan i u siječnju jer želi ojačati momčad da bi do kraja sezone pokušao uhvatiti Napoli, koji mu trenutno bježi osam bodova i drži vodeće mjesto na ljestvici Serie A.

Ipak, Frederic Massara i Paolo Maldini, kao glavni operativci Milana kada je tržište igračima u pitanju, planiraju dugoročno pa već imaju plan i za ljeto 2023. Tada bi glavna meta Milana trebao biti Jack Grealish (27), zvijezda Manchester Cityja i najskuplji igrač u povijesti Premier lige, za kojeg je City isplatio Aston Villi čak 117.5 milijuna funti.

Milan se sprema na ljeto prodati Rafaela Leaa (23), sjajnog Portugalca i najboljeg pojedinca u momčadi, a na njegovo mjesto bi volio dovesti Grealisha. Leao ima još godinu i pol ugovora s Milanom, a ako odbije potpisati novi, klub će ga na ljeto morati prodati da ga godinu kasnije ne bi izgubio besplatno. Upravo zato se već radi na dogovaranju zamjene.

Bellinghamu treba mjesta

City razmatra prodaju Grealisha jer se engleski reprezentativac nikad nije uspio nametnuti kao jedan od ključnih igrača u momčadi Pepa Guardiole, a preskupo je plaćen da ne bi bio prvotimac. Engleski prvak više ne može dobiti za Grealisha koliko ga je platio, ali navodno bi ga bio spreman pustiti za oko 70 milijuna eura.

S obzirom na to da se u kontekstu prodaje Leaa spominju i dvostruko veće cifre, izgledno je da bi Milan mogao imati dovoljno novca da financira taj transfer, ali i dobru pregovaračku poziciju jer može Grealishu ponuditi da bude glavna zvijezda kluba.

Osim toga, Guardiola bi u Cityju volio vidjeti Judea Bellinghama (19), jednog od najvećih svjetskih talenata i veznjaka Borussije Dortmund, pa nije isključeno ni da bi City mogao pustiti Grealisha na posudbu s obavezom otkupa. To bi Milanu omogućilo da lakše financira transfer, a Cityju da što prije napravi mjesta u kadru za Bellinghama.

Pročitajte više