Milan prošao u finale u šokantnoj završnici

NAKON Liverpoola plasman u finale nogometne Lige prvaka, što se će 25. svibnja igrati u Istanbulu, izborio je i Milan.

Talijanska momčad je u uzvratnom dvoboju polufinala izgubila u Eindhovenu pred 35.000 gledatelja od PSV-a 1:3, no kako su u prvom dvoboju slavili 2:0 zbog pogotka postignutog u gostima izborili su nastup u svoje 10. finale Kupa/Lige prvaka.

Nizozemcima ostaje utjeha kako su u obje utakmice posve nadigrali Milan, bili su daleko bliži Istanbulu, no Milan je znalački iskoristio sve ponuđeno i u obje utakmice postigao pogotke u sudačkoj nadoknadi, što se pokazalo presudnim.

PSV je sjajno otvorio uzvrat. Već u devetoj minuti Park je svladao Didu, a dvadeset minuta kasnije Vennegoor of Hesselink je uzdrmao vratnicu. U prvih 45 minuta Milan nije niti jednom ozbiljnije ugrozio suparnička vrata.

PSV je u nastavku nastavio odličnom igrom. Prilike su se nizale pred Didinim vratima i sav trud se isplatio u 65. minuti kada je Cocu postigao drugi pogodak. Milan je tek u posljednjih deset minuta počeo igrati, no i dalje bez pravih prilika.

Kada se već činilo kako će utakmica otići do produžetaka, Ambrosini je sjajno reagirao na Kakinu loptu i u prvoj minuti sudačke nadoknade postigao pogodak.

Domaćin je, čim je krenuo s centra, uspio još jednom zatresti mrežu (Cocu), no za četvrti pogodak nije bilo vremena.


PSV Eindhoven: Gomes - Lucius, Alex, Bouma (od 70. Robert), Lee - Van Bommel, Vogel, Cocu - Park, Vennegoor of Hesselink, Farfan

Milan: Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini (od 46. Kaladze) - Gattuso, Seedorf (od 69. Tomasson), Pirlo, Ambrosini - Kaka - Ševčenko

Strijelci: 1:0 Park (9), 2:0 Cocu (65), 2:1 Ambrosini (90+1), 3:1 Cocu (90+2)

Sudac: Hauge (Norveška)

Pročitajte više