Milan se probudio i zakazao četvrtfinale Kupa s Interom

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je bez problema svladao Veronu s 3:0 u osmini finala Kupa Italije i plasirao se u četvrtfinale, gdje će igrati protiv najvećeg rivala Intera. Momčad Gennara Gattusa, koji je Nikolu Kalinića ostavio na klupi, posao je praktički završila u sedam minuta prvog poluvremena.

Prvo je Suso u 23. centrirao s desne strane, a lopta završila u mreži nakon što je nije nitko dotaknuo u šesnaestercu.

Na 2:0 povisio je branič Alessio Romagnoli, koji je reagirao poput pravog napadača i zabio u 30. minuti za 2:0 nakon ubačaja Andre Silve.

Konačnih 3:0 potpisao je glavom mladi napadač Patrick Cutrone, koji je u 55. nakon ubačaja Susa glavom poslao loptu uz lijevu vratnicu i stavio točku na i, iako su Rossoneri mogli još uvjerljivije slaviti, ali su goste spašavali vratar Silvestri i greda, koju je pogodio Biglia. 

U četvrtfinale Kupa plasirala se i Fiorentina. Viole, za koje nije igrao Milan Badelj, srušile su Sampdoriju 3:2 u dvoboju s čak tri penala. 

Već u drugoj minuti Babacar je donio vodstvo domaćinu u Firenci, ali je Barreto izjednačio u 39. minuti. Ekipa Stefana Piolija ponovno je povela u 59. preko Veretouta iz penala, a gosti opet uzvratili golom Ramireza u 77. također s bijele točke. 

Činilo se kako će utakmica otići u produžetke, a onda se dogodio i treći penal na utakmici, drugi za Fiorentinu, koji nije propustio iskoristiti Veretout u 90. minuti, čime je odveo svoju momčad u borbu za polufinale natjecanja.

Fiorentina će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika iz utakmice Lazio - Cittadella, koja se igra sutra od 21 sat. 

Pročitajte više